Главная | Регистрация | Вход | RSSПонедельник, 10.11.2025, 00:01

Червоный Донец

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Скільки споживає котел
dimon161987dimДата: Воскресенье, 03.08.2025, 11:53 | Сообщение # 1
Лейтенант
Статус: Offline
Вибираючи систему опалення для дому, важливо враховувати не лише її ефективність, а й витрати на експлуатацію. Одне з головних питань, яке я собі ставив перед встановленням котла, — скільки ж енергії він буде споживати? Це питання актуальне для будь-якого типу котла — електричного, газового чи твердопаливного, адже саме від споживання залежить розмір щомісячних рахунків.

Електричні котли зазвичай мають потужність від 6 до 24 кВт. Протягом доби, залежно від площі приміщення, теплоізоляції будівлі та температури зовні, вони можуть працювати кілька годин https://tyzhden.ua/skilky-....izatsii . Наприклад, мій електрокотел на 9 кВт у зимовий період вмикається приблизно на 8-10 годин щодня. Це дає мені орієнтовне споживання на рівні 72–90 кВт∙год на добу. В результаті, за місяць набігає понад 2000 кВт∙год — і це ще при відносно теплій зимі.

Газові котли більш економічні в плані витрат на паливо. Але й тут є нюанси. Їх споживання вимірюється в кубометрах газу. Сучасний конденсаційний котел може витрачати приблизно 1–1,5 м³ на годину при середньому навантаженні. В місяць це може становити 300–500 м³ газу. Якщо газ дорогий або є перебої з його постачанням, перевага електрики стає очевиднішою, попри її вартість.

Щодо твердопаливних котлів, їхня економічність сильно залежить від типу палива — дров, пелет чи вугілля — і ефективності самого пристрою. Власноруч я тестував різні варіанти, і можу сказати: хоча дрова здаються дешевшими, вони вимагають значно більше зусиль та місця для зберігання. Пелети — зручніші, але й коштують дорожче.

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2025